PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

PROSpike spijkermat ook kostenbesparend

De PROSpike onderscheidt zich van traditionele spijkermatten op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Het veiligheidsvoordeel dat met de PROSpike kan worden behaald, wordt op onze website al uitgebreid besproken. Onze spijkermat is echter ook vanuit andere oogpunten aantrekkelijk. Zo kunnen er, door gebruik te maken van dit voertuig stop systeem, op verschillende manieren kosten worden bespaard. In dit artikel lichten wij het kostenbesparende element van de PROSpike nader toe.

Kostenbesparend op drie manieren:

  1. De PROSpike voorkomt materiële schade (aan bijvoorbeeld politieauto’s)
  2. De PROSpike zorgt ervoor dat politiepersoneel efficiënter kan worden ingezet
  3. De PROSpike voorkomt letsel en dringt de ziektekosten terug

voorkomen van schade

Voorkomen van schade

Bij politieachtervolgingen wordt regelmatig schade gereden. Tijdens een achtervolging kan schade ontstaan doordat er bijzondere manoeuvres uitgevoerd moeten worden, denk bijvoorbeeld aan een achtervolging over onverhard terrein of het met snelheid passeren van vluchtheuvels. Daarnaast besluit de politie regelmatig om een vluchtauto klem te rijden en zo de achtervolging te beëindigen. Regelmatig worden op deze wijze politieauto’s total loss gereden. De PROSpike kan niet de achtervolging voorkomen, maar kan deze wél efficiënt en veilig beëindigen. Met de PROSpike kunnen veel schadegevallen voorkomen worden en hiermee dus kosten worden bespaard. Voor de vervangkosten van één total loss gereden politieauto kunnen heel wat spijkermatten worden gekocht!

Efficiënter inzetten politiepersoneel

Doordat de spijkermat op afstand kan worden in- en uitgeschoten, kan de politie besparen op de inzet van personeel. Waar normaal versterking moet worden opgeroepen voor het plaatsen en wegtrekken van de mat, kan men nu zelf besluiten om de mat in te zetten en op afstand af te vuren. Bij het inrichten van controleposten scheelt het gebruik van de PROSpike spijkermat vaak de inzet van één FTE. Door de kosten van dit personeelslid door te berekenen verdient de PROSpike zich binnen enkele dagen terug. Op jaarbasis levert dit een significant financieel voordeel op waarmee kosten kunnen worden bespaard.

Besparen op ziektekosten

Tot slot kunnen er kosten worden bespaard door het voorkomen van letsel. Hiermee kunnen de ziektekosten worden teruggedrongen. De BBC bracht in 2016 een artikel uit waarin de ongevallen, als gevolg van het inzetten van een spijkermat, werden besproken. Alhoewel het werk van agenten nooit zonder gevaren is, bleek het inzetten van de traditionele spijkermat wel buitengewoon vaak letsel tot gevolg te hebben. Regelmatig raken agenten tijdelijk arbeidsongeschikt, bijvoorbeeld als men een botbreuk of whiplash oploopt. Men is tijdelijk niet inzetbaar en dat kost de politie (als werkgever) geld.

Kosten besparen met de PROSpike

Het kostenbesparende karakter van de PROSpike is een extra reden om over te stappen op de op afstand afvuurbare spijkermat. Op deze wijze wordt voorkomen dat er onnodig materiële schade wordt gereden, kan personeel efficiënter worden ingezet en wordt letsel onder politiemedewerkers tijdens het gebruik van de spijkermat voorkomen. Heeft u interesse in onze spijkermat? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!