PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

Over ons

Een team binnen PROCentrum International, een wereldwijd opererend instituut dat uitsluitend werkt voor overheidsinstellingen, ontwikkelde tussen 2014 en 2016 in eigen beheer de PROSpike spijkermat. Een incident waarbij een politieman dodelijk gewond raakte bij de inzet van een ‘traditionele’ spijkermat vormde de aanleiding voor de denktank van specialisten en ontwikkelaars om een veilig alternatief te ontwerpen om vluchtende automobilisten tot stoppen te dwingen.

Ontwikkeling eerste PROSpike spijkermat

Een intensieve periode van tekenen, ontwikkelen en testen resulteerde in 2015 in de PROSpike 1500 serie: een mechanische spijkermat die door middel van een afstandsbediening geactiveerd kon worden. De 1500 serie werd geïntroduceerd tijdens de DSEI 2015 (Defence and Security Equipment International) en bleek direct een groot succes. Vertegenwoordigers van overheidsdiensten en distributeurs uit meer dan 42 landen vergaapten zich aan de innoverende spijkermat tijdens onze ‘live’ demonstraties.

Doorontwikkeling

Veldtesten en evaluaties door de eindgebruiker(s) worden nauwgezet door ons team van ontwikkelaars gevolgd. Centraal daarbij staat de vraag hoe de PROSpike spijkermat verder kan worden verbeterd. Het systeem werd ontwikkeld om staande houdingen veiliger en efficiënter te maken. In 2016 resulteerde dit in de volledig softwarematig aangestuurde 1600 serie. Deze innovatie betekende een belangrijke verbetering in het gebruiksgemak en duurzaamheid van het systeem doordat de Centrale Processor Unit de eindgebruiker vrijwel volledig ontzorgt.

In April 2021 werd een joint venture gesloten met het internationaal gerenommeerde Nederlandse bedrijf BESTRONICS. Bestronics is al vanaf het begin betrokken bij de assemblage van printplaten voor PROSpike Stingers. De directie, bij monde van dhr. Anton van Limpt, had meerdere keren hun waardering uitgesproken voor het ontwerp en het effect van de PROSpike Stingers en gaf daarbij aan graag nauwer betrokken te willen worden bij de (door)ontwikkeling van PROSpike Stingers. Met het toetreden van Bestronics tot het dagelijks management weet PROSpike Stingers zich gesteund door een internationaal sterke partner in de supply chain en hightech ontwikkeling. Wilt u meer weten over het team achter PROSpike Stingers? Klik dan hier

Concept II

Speciaal voor snelle interventies ontwikkelde PROSpike Stingers de Concept II. De Concept II is -op dit moment- de kleinste en lichtste op afstand te bedienen spijkermat ter wereld en wordt dan ook niet voor niets ‘a game changer’ genoemd door diverse eindgebruikers. Wilt u zien hoe snel en efficiënt onze nieuwe game changer is? Klik dan hier

Wereldwijd netwerk

PROSpike spijkermatten worden in meer dan 20 landen verkocht door een uitgebreid netwerk van distributeurs en agenten. De volgende landen en overheidsdiensten maken onder meer gebruik van PROSpike spijkermat:

  • Nederland: Ministerie van Defensie;
  • Frankrijk: Ministerie van Defensie;
  • België: Lokale politiezone Brussel | Securitas België;
  • Vietnam: Nationale Politie;
  • Indonesië: Nationale Politie;
  • Spanje: Guardia Civil;
  • Japan: diverse overheidsdiensten;
  • Verenigd Koninkrijk: London Metropolitan Police;
  • Duitsland: deelstaat Schleswig-Holstein | SEK;
  • Australië: Northern Territories Police.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de PROSpike Stingers of bent u benieuwd hoe deze innoverende en gebruiksvriendelijke spijkermat uw dienst kan ondersteunen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst!