PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

Ministerie van Defensie koopt PROSpike 1630 aan

Gerichte Defensie aankoop voor bewaking- en beveiligingsopdrachten.

Het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft recentelijk besloten de PROSpike spijkermat aan te schaffen voor bewaking- en beveiligingstaken in binnen- en buitenland.  De Nederlandse PROSpike spijkermatten kregen eerder al een NAVO contract gegund voor het 1630 model vanwege de unieke eigenschappen van dit software gestuurde systeem. Door het lichte gewicht en het gegeven dat het systeem onafhankelijk van externe stroomvoorzieningen functioneert, zal Defensie de PROSpike vooral toepassen bij het inrichten van tijdelijke controleposten en als (extra) mobiele barrière bij kazernes en/of andere bewakingsobjecten.

Uitvoerig getest in verschillende omstandigheden

Omdat de inzet van PROSpike spijkermatten onder de meest uiteenlopende omstandigheden gegarandeerd moet zijn, is bij de ontwikkeling uitvoerig aandacht besteed aan veldtesten met verschillende ondergronden en voertuigen. Alleen door onze PROSpike units aan zware praktijktesten te onderwerpen konden we de betrouwbaarheid vaststellen tijdens de inzet bij :

Doordat alle PROSpike units zijn uitgerust met een afstandsbediening waarmee de spijkermat tot op 100 meter afstand geactiveerd kan worden, behoudt de bedienaar maximale controle over een potentieel risicovolle situatie, zónder daarbij zelf gevaar te lopen.

Inmiddels zijn de eerste  systemen uitgeleverd aan het Ministerie van Defensie die daarmee -in Nederland- de primeur heeft van dit 100% Nederlands, innovatieve product. In de ons omringende landen wordt de PROSpike momenteel al veelvuldig toegepast. Zo maakt het SEK Sleswig-Holstein al enige tijd gebruik van PROSpike spijkermatten bij tactisch ‘lastige’ aanhoudingen. Ook de Londense politie blijft onverminderd positief over het gebruik van PROSpike door de zogenaamde Scorpion teams; mede dankzij de inzet van de PROSpike spijkermatten daalde het aantal berovingen in Londen met maar liefst 65%. 

Wilt u meer weten over PROSpike of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie? Neem dan gerust contact op met ons kantoor voor een afspraak. Onze medewerkers staan u graag te woord.