PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

Opnieuw succesvolle inzet van PROSpike spijkermat in Londen

Afgelopen week heeft een interventieteam van de Londense politie wederom met succes de PROSpike  spijkermat ingezet tegen overvallers die zich , met gebruikmaking van motorscooters, op grote schaal schuldig maken aan straatroof.

PROSpike belangrijk wapen tegen straatroof

De London MET Police heeft onlangs een groot initiatief aangekondigd tegen deze vorm van criminaliteit en speciaal daarvoor de PROSpike spijkermat aangekocht. In combinatie met DNA spray en de inzet van speciale motorteams wil de politie de overvallers een halt toeroepen.

Vrijwel direct nadat de eerste PROSpike spijkermatten werden aangeschaft konden deze operationeel worden ingezet. Een verdachte maakte zich na een overval met een motorscooter uit de voeten maar kon door het interventieteam worden gelokaliseerd. Na een korte achtervolging werd de PROSpike spijkermat in stelling gebracht. De bedienende politieman legde de unit verdekt weg en kon, middels de afstandsbediening, op veilige afstand de spijkermat activeren. De verdachte reed met de motorscooter over de PROSpike spijkermat met een lekke voor- en achterband tot gevolg.

Een soortgelijke inzet eerder deze week door TPAC units leidde tot een succesvolle aanhouding van een verdachte. De bestuurder van een motorscooter reed over de PROSpike spijkermat waardoor zijn vluchtpoging teniet werd gedaan. In de jaszak werd o.a een mes aangetroffen waarna de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dienstdoende agenten van de London MET Police twitterden vol enthousiasme over het gebruik van de PROSpike spijkermat

PROSpike spijkermat

De PROSpike is het eerste functionele en efficiënte spijkermat systeem dat op afstand kan worden bediend. Hierdoor is het 100% veilig voor het bedienend personeel. De inzet in Londen bewijst eens te meer dat het gebruik van de PROSpike spijkermatten langdurige, risicovolle en mogelijk kostbare achtervolgingen efficiënt kan beëindigen. Alle PROSpike spijkermatten zijn TÜV goedgekeurd, CE gecertificeerd en voldoen aan de milieu- en arborichtlijnen.

Wilt u meer weten over de PROSpike spijkermatten of wenst u een vrijblijvende demonstratie, neem dan gerust contact met ons op.