PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

Politie België schaft PROSpike spijkermatten aan, primeur voor PZ MIDOW

In navolging van Engelse en Duitse politiediensten heeft nu ook de Belgische politie besloten tot aankoop van de PROSpike spijkermat.

Primeur voor PZ MIDOW, andere zones volgen

Er bestond al geruime tijd belangstelling voor de PROSpike spijkermat vanuit diverse Belgische politiekorpsen. De zone MIDOW verzocht al in 2018  om een vrijblijvende demonstratie en mocht aansluitend enige tijd gebruik maken van een demo unit. Tijdens politiecontroles werd al snel duidelijk dat de inzet van PROSpike spijkermatten een belangrijke bijdrage leverde aan een veilige werkomgeving. In tegenstelling tot de traditionele spijkermat kan de PROSpike immers op een veilige afstand of vanachter een barricade worden geactiveerd. Door het gebruik van de afstandsbediening welke over een grote afstand effectief blijkt kon tevens  het dienstdoende politiepersoneel efficiënter worden ingezet.

Omdat de PROSpike tevens ingezet kan worden als mobiele barrière  bij grootschalige evenementen of voor het veilig beëindigen van achtervolgingen met voortvluchtige verdachten besloot PZ MIDOW, als eerste Belgische politiezone, tot aanschaf over te gaan van de PROSpike 1630.

Momenteel worden alle medewerkers binnen de interventiedienst getraind in het op de juiste wijze installeren en bedienen van de PROSpike spijkermat. Aansluitend zal de PROSpike worden ingezet tijdens politiecontroles, interventies en bij evenementen waarbij een mobiele barrière gewenst is.

Uiteraard zijn wij bijzonder trots op het feit dat PZ MDOW als eerste Belgische politiezone voor PROSpike heeft gekozen.

In navolging  hebben verschillende politiezones eveneens besloten tot aankoop van de PROSpike spijkermat en overwegen diverse andere zones momenteel de aanschaf van één of meerdere units. Daarmee lijkt het erop dat de PROspike definitief zijn intrede heeft gemaakt in België!

Wilt u meer weten over de inzetbaarheid van PROSpike spijkermatten, of wenst u een -vrijblijvende-  demonstratie binnen uw eenheid? Neem even contact op met een van onze distributeurs voor het maken van een afspraak. Ook een vrijblijvende proefperiode bestaat tot de mogelijkheden.