PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

Politie in Londen bindt met PROSpike de strijd aan tegen overvallers

De politie in Londen gaat met de PROSpike spijkermat de strijd aan tegen overvallers en dieven. In een nieuwe campagne die recent werd gelanceerd, is de geavanceerde spijkermat van PROSpike een belangrijke spil. De PROSpike spijkermat kan door de Londense agenten op de meest uiteenlopende locaties en ondergronden worden geplaatst.

PROSpike spijkermat: campagne

Scotland Yard is de hoeveelheid overvallers die toeslaan op een scooter of motor in de stad meer dan beu. De overvallers hebben het voornamelijk voorzien op mobiele telefoons die na de diefstal voor honderden euro’s worden doorverkocht op de zwarte markt. Daarnaast bezorgde de diefstal van gemotoriseerde voertuigen de Londense politie hoofdpijn. De nieuwe tactiek van de politie, met onder meer de inzet van de PROSpike spijkermat, tagging spray en moderne motorvoertuigen, leidde in een paar maanden al tot een flinke daling van het aantal overvallen en diefstallen en een aanzienlijke stijging in het aantal arrestaties van criminelen. In de campagne richt de politie zich verder op eigenaren van gemotoriseerde tweewielers om hun voertuig beter te beveiligen.

Inzet spijkermat speelt belangrijke rol

In het nieuwe arsenaal dat de politie tot hun beschikking heeft gekregen, speelt de ‘police stinger’ van PROSpike een aanzienlijke rol. De PROSpike spijkermatten die zijn gebruikt tegen de criminele bendes zijn op afstand bestuurbaar. Hierdoor zijn al vele ontsnappingspogingen in de Engelse hoofdstad voorkomen. In de periode juli tot en met september verminderde het aantal diefstallen van scooters en motors met 25 procent, zo constateerde de politie. En daarnaast daalde het aantal overvallen gepleegd op brommobielen met 24 procent.

PROSpike

De PROSpike spijkermat van PROCentrum is een nieuw en innovatief voertuig-stopsysteem dat zich onderscheidt van andere spijkermatten vanwege de efficiëntie en veiligheid die het systeem biedt aan de gebruikers. De PROSpike spijkermat is ontstaan vanuit de gedachte dat de gebruiker zonder gevaar voor eigen leven een spijkermat in stelling kan brengen om vervolgens op een veilige afstand de inzet te coördineren. De vijf modellen van de PROSpike spijkermat zijn onlangs door TüV Nederland QA B.V. CE-gecertificeerd op veiligheid en voldoen hiermee aan alle milieu- en arborichtlijnen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PROSpike spijkermat? Neem dan gerust eens contact met ons op.