PROSPIKE | DE WAAL 5 | 5684 PH BEST

+31402060001 info@prospike.nl

PROSpike omschreven als ‘cracking bit of kit’

Wanneer medewerkers van één van de meest prestigieuze politiekorpsen ter wereld onze PROSpike Stinger omschrijft als ‘a cracking bit of kit’ , dan beschouwen wij dit als het hoogst mogelijke lof voor onze spijkermat!

Teneinde een serie van overvallen, waarbij scooters en motoren werden gebruikt, een halt toe te roepen startte de Londense Metropolitan Police het project “Venice”. Speciaal opgeleide politiemedewerkers kregen aanvullende opleidingen en uitrustingstukken uitgereikt waaronder dus de PROSpike spijkermat. De resultaten lieten niet lang op zich wachten. Met name de inzet van de PROSpikes tijdens achtervolgingen bleek bijzonder effectief en in korte tijd konden diverse verdachten op heterdaad worden aangehouden.

De teamleden van project “Venice” roemen de PROSpike vanwege de efficiëntie en het gebruiksgemak. Tijdens een eerder interview omschreef een teamleider de PROSpike spijkermat al eens als ‘stinger on steroids’ , waarmee hij kernachtig het effect van de PROSpike tijdens gebruik omschreef.

De Britse BBC maakte in 2021 een reportage rondom project Venice en liet daarbij teamleden van de London MET Police aan het woord. Al in het begin van het interview wordt de PROSpike omschreven als ’the best there is’ en even later volgt het tweede compliment dat in de titel van dit stuk reeds werd aangehaald.

PROSpike Stingers worden wereldwijd gebruikt door politie en overheidsdiensten en hebben hun meerwaarde intussen ruimschoots bewezen. Achtervolgingen worden snel en zonder bijkomende schade’s aan politievoertuigen beëindigt. Politiemedewerkers hoeven niet langer hun leven in de waagschaal te stellen om een vluchtende bestuurder tot stoppen te manen.

Klik hier om het volledige BBC interview te zien.